2012. január 1., vasárnap

Jan.1. ÚJÉV Kol. 3:17 Mit és hogyan?

3 megjegyzés:

  1. Kedves lp. testvér az Úrban!
    Rendszeres nézője, hallgatója vagyok a gyülekezetükben el hangzott szolgálatoknak, amit igen nagyra értékelek (ha ez bár mit is számítana) mert Isten lelke ott van Önnel. Ezt érzem. Ami miatt írok az az új évi istentisztelet után elhangzott civakodás
    egyes gyülekezeti tagok részéről. Sajnálni való a sok megtéretlen ember. Csak imádkozhatunk értük.
    Áldott szolgálatot, évet, napot kívánok.
    BI Gyuláról

    VálaszTörlés
  2. Sok évvel ezelőtt történt: Szüleimet (édesapám szintén ref. lp.) kikezdte a gyülekezet, amit édesanyám nagyon nehezen viselt. Azt mondta apámnak: Mondj egy embert a faluban, aki szeret minket, akiért érdemes itt maradnunk! Édesapám kicsit gondolkozott s azt mondta: Gurguly Juli néni. És édesanyám elhallgatott, és maradtak, mert volt egy ember... Istennek hála Pusztadarócon is van :) Ezzel együtt köszönöm a biztatást, nagyon jól jött. Néha az az érzésem, hogy senki sem nézi-hallgatja az istentiszteleteket. Szívből örülök, hogy az Ige messze eljut!
    Szatmári Elemér lp.

    VálaszTörlés
  3. Egy vmit nem értek.Miért gondolják azt a hívek,hogy az egyház adót decemberben kell kifizetni? Miért gondolják,hogy a decemberi nyugdíjból kell ezt megtenni?Azért egyház adó, mert az év bármelyik hónapjában ki lehet fizetni. Szerintem ez a viselkedés nem ide való volt és nem volt túl jogos.Azoknak akik azt mondják, hogy kevés a nyugdíjuk,nem számolnak azzal,hogy a legtöbb embernek az? Mondta vki, hogy minden másra van pénzük,de arra hogy egyházfenntartói járulékot vagy rendkívüli adományt,arra nincs! Nem értem én az emberek többsége miért ilyen??? És mi van más gyülekezetekkel? Van ahol már 1-2 éve 100 lej az egyház adó!!! És a lelkészi fizetés? Amiért egész életében tanul és dolgozik a lelkész? Az senkit sem érdekel! Tudom, hogy a pénz nem minden, de nélküle nem lehet megélni!
    Egy teológus hallgató

    VálaszTörlés